HTML

mindenannyi

"Dehát ez már csak ilyen. Pörög a tízcentes, és tótágast áll a világ."

Friss topikok

  • Perde Dóra: Ütős. Remélem, jól vagy. (2017.12.13. 13:06) Ambivalencia
  • Lupuslány: Amikor a poszt végére értem, be kell vallanom, hogy lassan, elismerően tapsolni kezdtem. Hogy erre... (2016.09.01. 21:41) Sorminta
  • Gringo: @Haloperidol: mert annak a gyereknek a gyiviben sokkal jobb helye van, ugye? (2014.11.11. 19:08) A Pride - és ha én is meleg lennék?

Címkék

Azt hiszem, született mázlista vagyok. Olyan országban élek, ahol bőrszín, vallás és minden más vonatkozásban is a többséghez tartozom. Szabadon, nyíltan szerethetek bármilyen férfit - merthogy hetero nő vagyok. Járkálhatok vele az utcán kézenfogva, és ezért senki sem néz rám ferde szemmel. Mit tettem ezért? Semmit. Egyszerűen csak így van, ilyennek születtem. 

És ha meleg volnék?

A mai Pride-hoz kapcsolódó cikkek tömegével kapcsolatban elgondolkodtam. Két dologra jutottam. Először is, hogy ha fordított világban élnénk, baromira nem örülnék neki, ha jószerével mindenkinek lenne véleménye az én szexuális életemről, ami a hálószobában, csak a kedvesemre és rám tartozva történik. Nagyon nem örülnék neki. Magamat ismerve előbb-utóbb gyilkos indulataim lennének azokkal szemben, akik megmondják, megfejtik, megokoskodják azt, amit ki se próbáltak soha, de nem is próbálnák, mert tőlük idegen. De betonbiztos véleményük, az van, naná. Hát mondom, rohadt morcos lennék, mert ehhez senkinek semmi köze, csak nekem, aki csinálom. 

foib.jpg

Másrészt, hogy örök hibám: képtelen vagyok felvenni az unintelligens emberek ritmusát. A cikkeket, blogokat, kommenteket olvasva évek óta ugyanazok a gyűlölködések, ugyanazok a -  mára baromira unalmas, és ezerszer elmondott - frázisok, fröcsögések térnek vissza. Például 100%, hogy valaki benyögi, miszerint "felőlem csinálhatják de csak a négy fal között!" Nekik üzenném, hogy szerintem ahogy az emberek döntő többsége, a melegek is ugyanúgy négy fal között csinálják, mint mi, heterók. Mégis, ennek a kijelentésnek van egy másik olvasata is, mégpedig az, hogy ha meleg vagy, akkor bújj el, rejtőzz, mert én, a hetero, nem akarom látni azt, hogy te meleg vagy, és másképpen viselkedsz, mint én. Ha fogod a párod kezét, hányingert kapok, ha esetleg adsz a szájára egy puszit, el is ájulok, és ha megfogod a seggét, egy hétig kezelnek utána az intenzíven. Mert én, a hetero, nem tudom elfogadni, hogy te nem úgy és nem azt dugod meg, mint amit én. 

Mert igazából erről szól ez az egész, nem igaz? Nagyon is letojja mindenki, hogy ki vesz fel rózsaszínt, meg tangabugyit. Most őszintén, ha végigmész a városban mondjuk szombat este, hány kattant fazont láthatsz? Egész addig baromira nem érdekel senkit, ha kattant az illető, akármilyen rikító mondjuk a frizurája, a ruhája, a viselkedése, a hanglejtése vagy akármi mása, amíg ki nem derül, hogy a hálószobában nem azt csinálja, mint a hetero többség. És ne mondd azt nekem, hogy nem így van, mert így van. Ja, te férfi létedre nem nőkkel....? Ja, te nő létedre csajokkal...? Na jó, ez utóbbit pornóban szívesen, de egyébként fel vagyok háborodva! 

Szintén nagyon jellemző még, hogy a homoszexuálisokat mindenki meg akarja fejteni. A genetika az oka. A neveltetés. A szülők hibája, rosszul nevelték. Betegség! Bűn! Sőt: választott életmód. Hát, a fene tudja. Én, ha szabadon választhatnék szexuális irányultságomat illetően (nem tettem), akkor biztos, hogy nem akarnék önként egy olyan kisebbséghez tartozni, akiket a világ ostobbábbik fele megvet, egyes országokban pedig üldöz, börtöbe zár vagy felkoncol. Tudniillik nem éri meg. Ha egyébként tök mindegy lenne, orgazmus az orgazmus, akkor inkább köszi, nőként maradok a pasiknál, és nem lincselnek meg, pofonegyszerű. 

Szó mi szó, az emberek igazán undorítóak tudnak lenni, de ez nem újdonság. Emellé társul még egy rendes adag tudatlanság (csak hogy a legjellemzőbbet említsem: a melegeket összemossák a pedofilokkal, pedig a kettő nagyon nem ugyanaz), és érdekes, de szerintem a témával kapcsolatban sok férfiből előjön a falu bikája. Még akkor is, ha életében egy nőt se rakott meg rendesen, a melegekkel szemben állást foglalva ő "A" férfit, mert őt legalább érdeklik a nők. Ami minden kétséget kizáróan minden igazi férfi ismérve. Ez valami olyasmi késztetés lehet, mint taplóéknál a jobb nők utáni fütyülgetés és beszólogatás. Ezzel is bizonyítják saját maguknak, hogy ők a falu bikái mind, egyenként és összesen is. Mert ők aztán lenézik a nyálas buzikat. Na, ezért mennek ki néhányan ellentüntetni. Nem a rózsaszín tangában táncolók miatt (ha szoktak egyáltalán ilyet csinálni a Pride-on?), hanem saját maguk miatt. Ők bebizonyítják maguknak, hogy a szivárványszínűekkel ellentétben ők a bikák. Az igazi férfiak. És soha nem fognak rájönni, mennyire szánnivalóak.

Egyébként sem értem, hogy miért irritál sokakat a Pride. Engem szimplán nem érint, és közelebbről nem is érdekel, tehát nem nézem. Egyszerűen nem megyek oda. Nem azért mert el akarom kerülni, hanem mert egyébként sincs ott dolgom. A megjelent cikkeket ha akarom elolvasom, ha nem, akkor meg nem. Tévét nem nézek, rádiót nem hallgatok, de egyébként ha tenném, és rettenetesen irritálna a téma, biztosan átkapcsolnék a NatGeo-ra addig, amíg erről tudósítanak, nehogy szívifarktust kapjak. Első az egészség! És mivel Pride egy évben csak egyszer van, simán kikapcsolhatom az életemből 100%-ig, ha akarom. Szóval akkor most kinek mi a problémája? 

A melegek nem ártanak senkinek. Csak szerelmesek, mint mindenki, és szexelnek, mint mindenki. Mások, mint a többiek, de mi, heterók is mások vagyunk, mint a többiek. Egy olyan férfi, akin úgymond nagyon látszik, mert mondjuk affektál, az lehet vicces vagy érdekes, de hogy utálkozni és üldözni....? Ezért, könyörgöm? Ez olyan, mintha a féllábúakat üldöznénk, mert nem úgy járnak, mint mi. Vagy a nyúlszájúakat, mert nem úgy beszélnek. Sajnos vannak, akik ezt is megteszik, de legalább ez nem általános, a sérültekkel szembeni tolerancia ugyanis kilométerekkel vezet a meleggel szembeni tolerancia előtt. (És szinte látom, ahogy rávágod: mert ők nem tehetnek róla! Miért, a melegek igen? Na, akkor vitasd meg az emléleteid egyikét azzal, akit ez érdekel.) 

Utópiában biztos, hogy mindenki a saját (és/vagy a kedvese) lába közével foglalkozik, és nem idegenekével. Utópiában csupa intelligens, érzelmileg is felnőtt ember él, és lenéznek ránk kissé szánakozó mosollyal, mondván: gyerekek, van még hová fejlődnötök. 

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenannyi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005394021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.07. 09:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.08. 18:25:14

A homokizmus súlyos betegség, így félvállról kezelni felelőtlen hozzállás.

Haloperidol 2013.07.08. 19:09:57

sok szep kozhelyet idegyujtottel.

engem sem nagyon erdekel a pride, nem is megyek, nem is mentem, nem is fogok menni soha.

Nekem van meleg kollegam, es semmi gond nincsen vele. Mondjuk nem vele jarunk sorozni meg billiardozni, de a munkahelyen jol eldumcsizik a lanyokkal.

Es nem gondolok bele soha, hogy a baratjaval mit csinal otthon.

De ne akarjon gyereket pl. Ehhez nincsen "joga", nincsen "gyerekhez valo jog".

Gringo 2014.11.11. 19:08:09

@Haloperidol: mert annak a gyereknek a gyiviben sokkal jobb helye van, ugye?
süti beállítások módosítása